http://storylifecreate.blogspot.com/shieshie/shielamunir

tolong klik,sekali jew

Monday, 31 October 2011

great taste,,muahhhh


Alfredo Tiramisu Dark Cocolat
kenikmatan hingga menjilat buku lali,,
release tension mkn coklat banyak2,
ikot kajian makan coklat memang dapat menggembirakan kita,
so,ape lagi,pegi pasar coklat billion,carilah sampai lubang cacing coklat neyyy!!

bile tengok rase nak ngapp tros dalam mulut sambil kunyah2 pejam mata menikmati keenakannya,,haha

jgn dilihat rupanya,tapi rasenye sgt awesome!!

try jgn tak try tau,,,winkk > <

Tuesday, 25 October 2011

bersinar la selalu





hidup harus bersinar seperti teratai di tasik keruh
teratai masih indah dipandang walaupon dicacatkan oleh pandangan disekelilingnya

Thursday, 20 October 2011

Persahabatan adalah perkara yang tidak akan lupus...



Hampir setahun aku dan kawan baik aku dulu lost contact,masing2 wt haluan masing2 n mula xcontact diatas sebab2 tertentu,,bayangkan sorang yg jadi tempat kita meluahkan rase hepy,sdih,kecewa ttbe tak ade dibelakang kite tok menyokong kite lagi,,lepas hampir setahun kitorang jumpe balik dan bercerita mcm2 cerita,,

sambil jalan2 kitorang bercerita tntang study,keje,kenangan2 masa silam,cinta,sahabat,macam2 yang kitorang cerita sampai xcukup nafas nk bercerita,,habis kisah hidop hikayat setahun xjumpe terbongkar,,xdapat bayangkan keseronokan kitorang bersohseh2,bergelak ketawa terbahak2,sambil makan mengembangkan badan,,,

memang sesuatu yang rugi kalau persahabatan tu diputuskan,percaya tak,kawan adalah org yang paling faham isi hati kite,perangai kite,ape yang kite tak suke,yang kite suke,hari itu adalah hari yang paling awesome,dapat jumpe balik,wt prangai gile2 mcm dl,wlopon masing2 da banyak berubah,,bile dikenang2 kisah dulu,ade rase nk menangis,ketawa,sambil geleng2 kepala cakap gila la aku dulukan,,,hahahx,,,sweetest moment ble ade mse lepak2 dengan kawan baik kite,,

thanks to you,da kembalikan semua memori2 lame,,,



Betol Kata Kamoo....

YESTERDAY is HISTORY,


TOMORROW is a MISTERY,


TODAY is a GIFT,


THAT'S WHY it's called the PRESENT,,,

Betol Kata Kamoo Maxiss,,,,


Wednesday, 19 October 2011

Terima Kasih Cinta

Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

ouuwwww...
ouuwwww...

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku oouuwww
Kesalahanku yang pernah menyakitimu


Thursday, 13 October 2011

You Alwayz Surprised Me!!

bufday sudah!

1st anniversary pon sudah!

hadiah result gempak,zaman tu da berlalu!

anniversary ke 1thn 6bln,lmbt lagi!

ttbe dapat surprise present yg memang awesome gilerr!!!!

tadaaa!!!!!!!!!!!

sayang killerr kt awk!!
i don't care how much it is,

what brand it is,

where do you buy it, 

to me it is so SWEEETTT SURPRISE!!!

tapi u xromantik la,bagi surprise dekat pam minyak,,,ade ke patot!!

next time dekat taman burung kew,taman botanic kew,,,,,,,orait dear!! hehehehex





message:dear,awk buat saya tambah love kat awk,,winkkk > <

Wednesday, 12 October 2011

Tuesday, 11 October 2011

hampir di ragut nyawaku

hari tu shieshie pegi sekolah adik shieshie nak ambik die dari sekolah,tunggu punya tunggu,adik shieshie yang jadi kawan dan lawan shieshie tu tak keluar-keluar sekolah,shieshie pon dengan aty yang berat 10 tan turun dari kete then masok sekolah die cari die,,

habis seloroh pelosok sekolah shieshie terjah,xjumpe2 jugak,sampai la dekat satu sudut sekolah yang sunyi,blok yang paling hujung,,blok tu ada perpustakaan dekat tingkat satu,then shieshie try to find my adik dekat library tu,kot2 la ade kan,belum sempat shieshie cecah tangga yang pertama,bukan tangga carta hits pertama ye,hihix,,tetibe ada satu tangan asing mengacu pisau belati kat leher shieshie,shieshie try nak tengok muke die,tapi die tolak kepala shieshie ke depan,mata belati tu makin tersusuk,berdarah2 leher shieshie,sakitnye,ya ampun!!!

muke panik lebih kurang macam ni larr

thenn,shieshie tanye la,die nak ape kan,,,dialog die lebih kurang macam nie, "kau nak ape hah bengong??",,garang tak??hehehex,lepas tu tau die cakap nak ape?? "aku nak kau kapel dengan aku",,damnn,giler kerr??maen kelar2 leher orang tetibe nak mintak kapel,,dah tu nak tau ape shieshie cakap??shieshie cakap.................................................................................................

"kakak,bangon da subuh!!!"

"arghhhhh!!!!" kedebukkk!!

terkejot berok shieshie,rupe2 nye mimpi belaka,siap bangon dengan aksi terkejot siap jatoh katil berguling-guling ala2 hindustan,tragis x??huhux


ohh,terima kasih Ya Allah,rupenye mimpi jew,tapi bangon2 tu siap dok landing lagi fikir,siapa kah gerangan bengong yang mintak kapel tu??ade makna ape2 ke mimpi tu??cerr comment

penangan mimpi yang mengerikan tu,pagi nie shieshie pegi keje dengan badan sejuk suam kuku,tahap darjah celcius 29,,


Friday, 7 October 2011

kehidupan

assalamualaikum
pagi2 ney tibe2 rase nk cite2 sja pasal kehidupan kita kat dunia nie.pernah tak terfikir yang ape yang kite lalui setiap hari adalah benda2 yang sama je,contohnye shieshie sendiri,bangon pagi gosok gigi,cuci muka,siap2 pegi keje,then buat keje dari pukul 8.30 sampai 5 ptg,lpas tu sampai rumah tengok tv cite ketika cinta bertasbih kegemaran ramai pada abad semesta ini,tepat jam 6.30 plak layan cerita nada cinta,xhabis disitu saje,terus layan cerita kemilau cinta kamila,wah2,dan2 cite seberang memanjang,nak buat macam mane,da ibunda terchenta suke cite seberang,ehhh,blom lg tau,pkol 9 layan cite dewi pulak,hahahx,then,baru tdo tok bersiap sedia menempuh hari besok,hahahahx,habislah semua orang tau jadual harian shieshie,huhuhu







hakikatnya kebanyakan dari kita melalui hari2 yang same,sape setuju angkat tangan!!!saya!!saya!!aku!!beta!!kami!!ana!!hahaha,bagus2,sape tak setuju tak nak kawan 265879 hari,,mungkin kite cuma ada masa 2 hari seminggu untuk ubah jadual harian  kite tu,terutamanya hari sabtu dan ahad la kan,sebab masa tu la cite2 dari seberang tak ade dalam tv,hehehex,selalunya kan dari isnin sampai jumaat je cite2 dari seberang ada kan2,so boleh tukar jadual daripada cite seberang ke cite negara beribu2 ekar jaohnye macam cerita bollywood,tv3 setiap sabtu pukul 2ptg,hehehex,macam promosion tv 3 tak berbayar jew,hahahax

ramai yang cakap hidup ni umpama roda,bukan keropok roda yang lazat hingga menjilat bekas plastik tu,tapi roda yang menyebabkan kereta kuda dekat kampung patit seberang tu bergerak,hehehex,dan hakikatnya perumpamaan tu memang tepat sekali,dalam kehidupan kite yang tak tau berapa tahun ke depan ni,kadang2 kite heppy,kadang2 rase macam nak terajang je orang2 yang ada disekeliling kite ni kan,kadang duit kite berkepuk2 dalam poket sampai tak habis fikir nak gune tok beli apa,tapi kadang2 berhabuk poket kite sebab tak ada duit sampai berhabis fikir nak cari duit dekat mane kn,,

ini kehidupan perut kita,hihix

tapi yang ini kehidupan kita,hihix

so,pesan shieshie,kite jalani hidup kite ney dengan heppy go lucky jelakan,kite bersyukur dengan setiap ape yang betrlaku dalam hidup kite,yang paling penting hargai kehidupan kite yang sekarang ney,ingatlah

jika kita berasa senang,ada lagi yang senang dari kita,
jika kita berasa susah,ada lagi yang susah dari kita.

sekian saja tazkirah jumaat kita hari ini,hihix
sayang kamu yang sudi luangkan berminit2 untuk blog shieshie