http://storylifecreate.blogspot.com/shieshie/shielamunir

tolong klik,sekali jew

Thursday, 10 November 2011

Mari Hayati Bait-Bait Lirik Yang Killer Tersentap Hati



Lirik Lagu Pasha Feat Adelia - Penghujung Cintaku Lyrics
Lirik Penghujung Cintaku - Adelia ft Pasha Ungu


Berakhir sudah pencarian cintaku

Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini tlah ada yang miliki

Seorang jejaka jalani hidupnya dan hari-hari mendatang sambil mencari cinta sejatinya,satu hari disuatu tempat dan masa yang telah Allah tetapkan dia telah menemui cinta sejatinya dan disitulah titik akhir pencariannya,,Dirinya yang selama ni hidup keseorangan tapi sekarang tidak lagi dengan kehadiran gadis pujaannya yang telah berjaya "merompak" hatinya,,hihihix

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri

Begitu juga,seorang gadis jalani hidupnya dan hari-hari mendatang sambil mencari prince charmingnye,satu hari takdir telah menemukannya dengan pemilik tulang rusuknya  dan disitulah titik penghujungnya,,Dirinya yang selama ni hidup keseorangan tapi sekarang tidak lagi dengan kehadiran prince charmingnya.


Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Perkenalan yang telah "mengikat simpul mati" hati mereka telah "menarik-narik" hati si jejaka untuk menjadikan si gadis miliknya yang mutlak,,Si jejaka telah melamar si gadis dan ingin menikahinya,,,Si jejaka berjanji kepada si gadis dia akan menjaga si gadis sebaik-baiknya dan mendampingi si gadis setelah menjadi isterinya kelak hingga ke akhir hayat si gadis,,

Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu

Si gadis juga berjanji akan menyayangi si jejaka sepenuh hatinya sebagai suaminya nanti,dia hanya akan setia kepada suaminya dan sentiasa menjadi "back bone"suaminya sepanjang hayat suaminya,tulang belakang da,maksudnya jadi penyokong tegar suami dia la,hihix

Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu

Si jejaka dan si gadis berjanji akan hidup bersama selama-lamanya seumur hidup mereka.




Sinopsisnya,dalam kehidupan kita ney,jodoh telah ditentukan oleh Yang Maha Esa,dalam tak sedar rupa-rupanya "dia" lah jodoh kita,,kadang-kadang tu ada yang da kahwin baru terfikir,"la,rupanya yang jadi laki aku mamat depan rumah aku ney jew,,tak sangka",,kadang-kadang tu,"tak pernah terfikir aku akan kahwin dengan mamat sengal yang selalu menyakitkan hati aku ney",,hahahx,macam-macam kan jodoh ney,,semua telah ditentukan,MASA,TEMPAT,SIAPA,semua nya telah tertulis di Loh Mahfuz,,Bila kita dah kahwin pulak,wajiblah kita jalankan tanggungjawab kita yang sewajarnya,sayang,setia,dan kita kena yakin itu lah jodoh yang terbaik telah Allah berikan,,Peliharalah masjid yang di bina dengan sebaik-baiknya..



Motifnya tetiba cita pasal kahwin,jodoh semua ni sebab my cousin hari ni nikah,kebetulan shiela memang tengah suka killer lagu ney,ulang berbillion-billion kali nak dengar lagu ney jew,sambil hayati lirik lagu die yang memang menyentuh kalbuku,hihix,,makna yang amat mendalam,,hayatilah especially bagi yang sedang dilamun cinta "angau tahap gaban" dan yang akan menjejakkan kaki ke alam perkahwinan,,,shiela dengar lagu ni bukan sebab dah nak kahwin tau,bukan,bukan,,cume suke jew dengan lagu ney,,THAT'S IT!!!FULLSTOPP



TERIMA KASIH,da sudi baca entry panjang lebar ney,,,winkkkkk > <


 

Wednesday, 9 November 2011

Yes,finally belajar sendiri step pertama utk duit poket,,,

setelah seharian menunggu pertolongan dari blogger sejagat,masih di dalam jalan buntu setelah tiada lagi yang sudi mengajar shiela macam mana nak share champaign churp churp dalam blog,,,huhuhux,dalam nada kesedihan ala2 hindustan,gedikkksss

tapi shiela masih bersemangat untuk cari jalan penyelesaian sendiri!!!!,yehhhh!!!,milo penguat semangat anda,minumlah setiap pagi,,,wawawawawa,,,seharian pi godek2 churpchurp ney sampai juling bijik mata denn,akhirnye,dapat la jgk satu cara nak share champaign churpchurp ney,tapi cara yang belum effisien lagi la,,hihihix,,,banyak perkara yang shiela belajar hari ney hanya kerana si churp churp ney,,meh la joinn,sempat promote,,hihix
 >>kalau kita tak tahu sesuatu,atau benda2 baru,atau tak faham ilmu yang kita dapat tu,silalah bertanya kepada yang lebih arif dan pakar dalam bidang masing2,supaya kita akan lebih faham dan mengerti ya,,,,eh,tertukar dialek seberang plak,hihix

 >>kalau tak ada yang dapat tolong selesaikan masalah kita,jangan la putus asa dulu ye anak-anak,kita kena yakin dengan diri sendiri dan cube cari jalan penyelesaian sendiri semampu dan sedaya upaya kite,shiela yakin,kita akan rase puas klo akhirnya kita dapat selesaikan masalah kita dengan tangan dan kudrat otak tak bersegi kita ney sendiri,hihihix
>>moral of the story,lihatlah hasil pecah peloh nak share sangat churpchurp ney,hihihix,mempersembahkan,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


begitulah caranya shiela share champaign churpchurp ney setakat ney,,hihix,jangan lupe klik2 yew,,,hihix
                                              








Tuesday, 8 November 2011

Macam mana nak buat ney??.....


ok,hari ni baru boleh nak update blog,pc office da kne serang dengan virus paling berbahaya di abad ini,,,hahahhax,,cita-cita bukak blog hari ni nak try share kan champaign churp churp,kononnye nak tambah duit poket yang berhabuk ni,winkk > < ,,,tapi dari start sign up sampai skrg cume reti share dekat facebook and twitter jew,reasonnye tu je platform yang sedia ada tinggal nak klik2 jew and set je,tuptup,keluar sendiri,hihix 

tapi nak try share dekat blog xpena menjadi,acamner???hemm,nak nangis da try buat tadi,tapi xmenjadi jgk,shiela tgk jgk blogger2 lain yang da share,tapi xreti jgk la,hemmmm,,

benda ni la yang wt shiela nangis,huhuhu



so,OBJEKTIF post kali ni ialah:

1. mintak tolong blogger2 yang da KLIA EXPREESS gila pasal churpchurp ni tok curahkan ilmu anda tolong ajar kn mcm mne nak share churpchurp dekat blog; atau,atau

2.tinggalkan je link dekat comment post ney,biar shiela sendiri terjah blog korang tok blaja tutorial yang mungkin korang da lame buat,atau sudi buat tutorial ney khas tok shiela,hihix,perasaan sangat kamoo ney; atau,atau

3.tak pela klo tak ada yang nak tolong shiela,shiela tak dapat la share sampai bila-bila,huhuhuhu : (
sangat sedih yang menggedik,huahuahua


nak ucapkan tersangat terima kasih kepada sesiapa yang baik hati sudi derma jantung  dekat shiela,hahahx,bkn2 yang sudi kongsi ilmu dengan shiela,shiela AMAT,AMAT,AMAT,HARGAI

 AND 

TERIMA KASIH DAUN KELADI,
LAIN HARI BELANJA MCD,,

sedap tau mcd,tapi shiela belanja time lunch hour je,
murah cikit,wawawawa


winkkkk > <



Thursday, 3 November 2011

Jahat la Lori Sampah Ney!!eee,geramnye...


Kelmarin shiela balik keje macam biase,pkol 5PM je da angkat beg,shutdown pc n say goodbye to Kak Zura,my officemate,hihix,,shiela ney dala pegi balik keje naek moto jew,pompuan tau jela bile naek moto kan,penoh tatasusila dan beretika,eceh2,sampai la satu simpang dekat tol karak tu shiela pon bagi signal kiri n nak masok la simpang tu,then,dengan bangga nye shiela tgk la kebelakang tok makesure xde kenderaan lain la kan,sebab musababnye kene tgk belakang coz side mirror kiri da hilang,kene rembat,,huhux,

dah tu,shiela perasan ada lori sampah yang beeesaaaarrr dekat line kiri sekali,so shiela slow mo jela dekat line kanan tu kan,nak tunggu lori tu potong dulu baru nk enter line kiri tu,huhhh,mentang2 la yang bawak moto tu pompuan,pak cik lori sampah tu saje la menslowmotionkan lagi lori gedabak die tu,shiela da lame da bagi signal kiri,kete belakang plak da mencucuk2 tak sabar2 nak potong minah rempit lembab ney,hihix

lori besar mcm ney la yang jahat tu,hummm : (


then,lori sampah tu finally potong gak tapi,

ponnnn,ponnnnnn!!!

dengan bunyi hon sekali!!


dengan hati yang tersentap dengan bunyi hon yang membingitkan telinga dan hati ney,shiela hampir nak terjatuh dari motor tu tau,haaa,naseb baik tak jatoh betol2,klo tak,nauzubillah,,,

jahatkan lori sampah tu,shiela tau la jentera die lagi besar dari jentera yang shiela bawak,tapi berhati perot la sikit dengan penunggang2 motorsikal,kita kan same2 guna jalanraya,same2 bayar cukai jalan ape,so,same2 la kita gune jalan tu kan,jangan membahayakan nyawa diri sendiri dan pengguna jalanraya yang lain..mesej ini ditaja oleh Jabatan Kerja Raya dan Hospital Besar Kuala Lumpur,hihix

so,shiela cume nak nasihatkan semua pengguna jalan raya
,BERHATI-HATILAH DI JALAN RAYA,

Ingat lah orang yang tersayang



Tuesday, 1 November 2011

signature baru...


saje nak test signature baru,
hihix,jangan mara
winkkkk > <


1.11.11



woww,cantiknye tarikh hari ney,kepada sesiapa yang bufday die ary ney,selamat hari lahir,moga panjang umur,murah rezeki,rase2nye kena wat sesuatu yang laen la ary ney,sebab date dye cantik sangat untuk tahun ney,ok,jom fikir nak wat ape ary ney??

sesuatu yang tak pernah wat seumor hidop,


bungee jumping??
errrrrghh,seramm,xpaya nak berbungee jumping sangat la kan,tak kan nak lompat dari jambatan KLCC tu,,

lain-lain..


ha,yang ni boleh panjat batu caves je,dekat dengan rumah shieshie,hihix
tapi tak nak jugak,gayattt!!

lain-lain...


ohhh,seronoknye scuba diving,tapi mane sempat nak pi laut dan2 ney gak,melepas la 1.11.11,,
tak leh gak,,

lain-lain....


ha,yang ney paling senang,dekat  je,kat titiwangsa tu jew,nak pegi pon sempat,gayat pon x,seram pon xsangat kan,ok,so set,nak main benda alah ney yang xpernah try sebelom ney,klo pegi titiwangsa pon tengok orang lain maen jew,nak try xpernah lagi,.harap-harap ada la menda alah ney petang ney,lepas balik keje,dengan kadar sepantas mee segera nak pecut ke titiwangsa,,ye!!!

ok,dapat da something yang special tok di buat hari nie,sempena date yang istimewa jugak,,,

jom2,wat sesuatu yang baru hari ney,,

1.11.11




Monday, 31 October 2011

great taste,,muahhhh


Alfredo Tiramisu Dark Cocolat
kenikmatan hingga menjilat buku lali,,
release tension mkn coklat banyak2,
ikot kajian makan coklat memang dapat menggembirakan kita,
so,ape lagi,pegi pasar coklat billion,carilah sampai lubang cacing coklat neyyy!!

bile tengok rase nak ngapp tros dalam mulut sambil kunyah2 pejam mata menikmati keenakannya,,haha

jgn dilihat rupanya,tapi rasenye sgt awesome!!

try jgn tak try tau,,,winkk > <

Tuesday, 25 October 2011

bersinar la selalu





hidup harus bersinar seperti teratai di tasik keruh
teratai masih indah dipandang walaupon dicacatkan oleh pandangan disekelilingnya

Thursday, 20 October 2011

Persahabatan adalah perkara yang tidak akan lupus...



Hampir setahun aku dan kawan baik aku dulu lost contact,masing2 wt haluan masing2 n mula xcontact diatas sebab2 tertentu,,bayangkan sorang yg jadi tempat kita meluahkan rase hepy,sdih,kecewa ttbe tak ade dibelakang kite tok menyokong kite lagi,,lepas hampir setahun kitorang jumpe balik dan bercerita mcm2 cerita,,

sambil jalan2 kitorang bercerita tntang study,keje,kenangan2 masa silam,cinta,sahabat,macam2 yang kitorang cerita sampai xcukup nafas nk bercerita,,habis kisah hidop hikayat setahun xjumpe terbongkar,,xdapat bayangkan keseronokan kitorang bersohseh2,bergelak ketawa terbahak2,sambil makan mengembangkan badan,,,

memang sesuatu yang rugi kalau persahabatan tu diputuskan,percaya tak,kawan adalah org yang paling faham isi hati kite,perangai kite,ape yang kite tak suke,yang kite suke,hari itu adalah hari yang paling awesome,dapat jumpe balik,wt prangai gile2 mcm dl,wlopon masing2 da banyak berubah,,bile dikenang2 kisah dulu,ade rase nk menangis,ketawa,sambil geleng2 kepala cakap gila la aku dulukan,,,hahahx,,,sweetest moment ble ade mse lepak2 dengan kawan baik kite,,

thanks to you,da kembalikan semua memori2 lame,,,



Betol Kata Kamoo....

YESTERDAY is HISTORY,


TOMORROW is a MISTERY,


TODAY is a GIFT,


THAT'S WHY it's called the PRESENT,,,

Betol Kata Kamoo Maxiss,,,,


Wednesday, 19 October 2011

Terima Kasih Cinta

Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

ouuwwww...
ouuwwww...

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku oouuwww
Kesalahanku yang pernah menyakitimu


Thursday, 13 October 2011

You Alwayz Surprised Me!!

bufday sudah!

1st anniversary pon sudah!

hadiah result gempak,zaman tu da berlalu!

anniversary ke 1thn 6bln,lmbt lagi!

ttbe dapat surprise present yg memang awesome gilerr!!!!

tadaaa!!!!!!!!!!!

sayang killerr kt awk!!
i don't care how much it is,

what brand it is,

where do you buy it, 

to me it is so SWEEETTT SURPRISE!!!

tapi u xromantik la,bagi surprise dekat pam minyak,,,ade ke patot!!

next time dekat taman burung kew,taman botanic kew,,,,,,,orait dear!! hehehehex





message:dear,awk buat saya tambah love kat awk,,winkkk > <

Wednesday, 12 October 2011

Tuesday, 11 October 2011

hampir di ragut nyawaku

hari tu shieshie pegi sekolah adik shieshie nak ambik die dari sekolah,tunggu punya tunggu,adik shieshie yang jadi kawan dan lawan shieshie tu tak keluar-keluar sekolah,shieshie pon dengan aty yang berat 10 tan turun dari kete then masok sekolah die cari die,,

habis seloroh pelosok sekolah shieshie terjah,xjumpe2 jugak,sampai la dekat satu sudut sekolah yang sunyi,blok yang paling hujung,,blok tu ada perpustakaan dekat tingkat satu,then shieshie try to find my adik dekat library tu,kot2 la ade kan,belum sempat shieshie cecah tangga yang pertama,bukan tangga carta hits pertama ye,hihix,,tetibe ada satu tangan asing mengacu pisau belati kat leher shieshie,shieshie try nak tengok muke die,tapi die tolak kepala shieshie ke depan,mata belati tu makin tersusuk,berdarah2 leher shieshie,sakitnye,ya ampun!!!

muke panik lebih kurang macam ni larr

thenn,shieshie tanye la,die nak ape kan,,,dialog die lebih kurang macam nie, "kau nak ape hah bengong??",,garang tak??hehehex,lepas tu tau die cakap nak ape?? "aku nak kau kapel dengan aku",,damnn,giler kerr??maen kelar2 leher orang tetibe nak mintak kapel,,dah tu nak tau ape shieshie cakap??shieshie cakap.................................................................................................

"kakak,bangon da subuh!!!"

"arghhhhh!!!!" kedebukkk!!

terkejot berok shieshie,rupe2 nye mimpi belaka,siap bangon dengan aksi terkejot siap jatoh katil berguling-guling ala2 hindustan,tragis x??huhux


ohh,terima kasih Ya Allah,rupenye mimpi jew,tapi bangon2 tu siap dok landing lagi fikir,siapa kah gerangan bengong yang mintak kapel tu??ade makna ape2 ke mimpi tu??cerr comment

penangan mimpi yang mengerikan tu,pagi nie shieshie pegi keje dengan badan sejuk suam kuku,tahap darjah celcius 29,,