http://storylifecreate.blogspot.com/shieshie/shielamunir

tolong klik,sekali jew

Thursday, 10 November 2011

Mari Hayati Bait-Bait Lirik Yang Killer Tersentap Hati



Lirik Lagu Pasha Feat Adelia - Penghujung Cintaku Lyrics
Lirik Penghujung Cintaku - Adelia ft Pasha Ungu


Berakhir sudah pencarian cintaku

Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini tlah ada yang miliki

Seorang jejaka jalani hidupnya dan hari-hari mendatang sambil mencari cinta sejatinya,satu hari disuatu tempat dan masa yang telah Allah tetapkan dia telah menemui cinta sejatinya dan disitulah titik akhir pencariannya,,Dirinya yang selama ni hidup keseorangan tapi sekarang tidak lagi dengan kehadiran gadis pujaannya yang telah berjaya "merompak" hatinya,,hihihix

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri

Begitu juga,seorang gadis jalani hidupnya dan hari-hari mendatang sambil mencari prince charmingnye,satu hari takdir telah menemukannya dengan pemilik tulang rusuknya  dan disitulah titik penghujungnya,,Dirinya yang selama ni hidup keseorangan tapi sekarang tidak lagi dengan kehadiran prince charmingnya.


Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Perkenalan yang telah "mengikat simpul mati" hati mereka telah "menarik-narik" hati si jejaka untuk menjadikan si gadis miliknya yang mutlak,,Si jejaka telah melamar si gadis dan ingin menikahinya,,,Si jejaka berjanji kepada si gadis dia akan menjaga si gadis sebaik-baiknya dan mendampingi si gadis setelah menjadi isterinya kelak hingga ke akhir hayat si gadis,,

Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu

Si gadis juga berjanji akan menyayangi si jejaka sepenuh hatinya sebagai suaminya nanti,dia hanya akan setia kepada suaminya dan sentiasa menjadi "back bone"suaminya sepanjang hayat suaminya,tulang belakang da,maksudnya jadi penyokong tegar suami dia la,hihix

Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu

Si jejaka dan si gadis berjanji akan hidup bersama selama-lamanya seumur hidup mereka.




Sinopsisnya,dalam kehidupan kita ney,jodoh telah ditentukan oleh Yang Maha Esa,dalam tak sedar rupa-rupanya "dia" lah jodoh kita,,kadang-kadang tu ada yang da kahwin baru terfikir,"la,rupanya yang jadi laki aku mamat depan rumah aku ney jew,,tak sangka",,kadang-kadang tu,"tak pernah terfikir aku akan kahwin dengan mamat sengal yang selalu menyakitkan hati aku ney",,hahahx,macam-macam kan jodoh ney,,semua telah ditentukan,MASA,TEMPAT,SIAPA,semua nya telah tertulis di Loh Mahfuz,,Bila kita dah kahwin pulak,wajiblah kita jalankan tanggungjawab kita yang sewajarnya,sayang,setia,dan kita kena yakin itu lah jodoh yang terbaik telah Allah berikan,,Peliharalah masjid yang di bina dengan sebaik-baiknya..



Motifnya tetiba cita pasal kahwin,jodoh semua ni sebab my cousin hari ni nikah,kebetulan shiela memang tengah suka killer lagu ney,ulang berbillion-billion kali nak dengar lagu ney jew,sambil hayati lirik lagu die yang memang menyentuh kalbuku,hihix,,makna yang amat mendalam,,hayatilah especially bagi yang sedang dilamun cinta "angau tahap gaban" dan yang akan menjejakkan kaki ke alam perkahwinan,,,shiela dengar lagu ni bukan sebab dah nak kahwin tau,bukan,bukan,,cume suke jew dengan lagu ney,,THAT'S IT!!!FULLSTOPP



TERIMA KASIH,da sudi baca entry panjang lebar ney,,,winkkkkk > <


 

5 .153672 orang tinggalkan nota cinta:

kim heeruul said...

kalau buat cover untuk gf,confirm dia cair..keh keh keh

shiela munir said...

@kim heeruul hahahax,titik lebur ditemui,kini peringkat peralihan dari pepejal ke cecair,trial yang berjaya tanpa error,,cubelah care gne tok cairkan gf,,,connnfiiirrmmmmm cairrr.hihix

fadh leyanie said...

hati sheila tengah berbunga2 ni..:P
jodoh kita semua dah tertulis,,:)

shiela munir said...

@fadh leyaniehahahx,da lme da berbunga-bunga,,,mcm da nk layu pon ade,,,kihkihkih

ciEk NiENa said...

jodoh itu ada, cuma masa yg menentukan petemuan tu :)